A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Autók repültek a levegőbe, kitörtek a házak ablakai: hatalmas robbanás történt Bejrútban, sokan meghaltak – videó

Felrobbant egy tűzijátékraktár Libanon fővárosában, Bejrútban kedd délután. A város kórházai megteltek a robbanás sérültjeivel, már csaknem 30 halottról tudni.

Váosszerte több ház, köztük a miniszterelnök, Saad Hariri székhelye is megrongálódott, illetve több tucatnyian életüket veszíthették abban a hatalmas robbanásban, amely a libanoni főváros, Bejrút kikötőjében történt kedd délután.

A CNN beszámolója szerint a tűzijátékraktár azt követően repült a levegőbe, hogy az épület egyik részében tűz ütött ki. A szemtanúk közlése szerint a robbanást több tíz kilométerre a kikötőtől is érezték a lakosok, betörtek a lakások ablakai, több helyen pedig az autók is a levegőbe repültek. Míg a közösségi médiában közzétett beszámolók szerint a detonációt a 300 kilométerre fekvő Cipruson is hallani és érezni lehetett.

A pusztításról készült fotókat ide kattintva megnézheti.


„Egy hatalmas földrengést éreztem. A lakásom horizontálisan megmozdult, majd hirtelen betörtek az ablakaim, az ajtóm pedig kirepült a helyéről” – mesélte egy bejrúti lakos a CNN-nek. A Twitteren közzétett videók tanúsága szerint az elsőt egy második, gomba alakú robbanás is követte. A helyi média tájékoztatója szerint számtalan ember a házak romjai alatt rekedt, és több mint 400-an kórházba kerültek.

Füst száll a magasba a bejrúti kikötő felől 2020. augusztus 4-én, egy ismeretlen okból bekövetkezett robbanás után. A jelentések szerint a detonációban többen megsérültek. / Fotó: MTI/EPA/Vael Hamzeh

"Mindenhol emberek fekszenek az utcán, a földet beborítja az üveg, az autók romokban hevernek" - mondta egy szemtanú, aki apokalipszis-szerű állapotokról számolt be a CNN-nek.

Egy további beszámoló szerint az emberek pánikba estek az egészt város megrázó robbanás miatt, amely teljesen megsemmisítette a város kikötőjét: "Ami most történik az nagyon-nagyon ijesztő. Az emberek megvannak rémülve, a mentőszolgálat vonalai pedig nem elérhetőek a túlterheltség miatt" - számolt be a helyi lakos.



Frissítés: Libanon egészségügyi minisztere, Hamad Hasan tájékoztatása szerint a környék kórházai megteltek sebesültekkel és jelentős az anyagi kár is. A Reuters hírügynökség pedig már tíz halottról számolt be. Azt, hogy mi okozta a hatalmas pusztítást okozó robbanást egyelőre vizsgálják - írja a BBC.

Frissítés: A CNN beszámolója szerint magyar idő szerint este kilenckor már több mint 2,500 sebesültről lehetett tudni, a halottak száma pedig elérte a 27-et. Információk szerint a robbanásban súlyosan megsebesült, majd életét veszítette a Kataeb nevű politikai párt vezetője, Nazar Najarian is. A libanoni Vörös Kereszt, egészségügyi dolgozók és politikusok is arra kérték az embereket, ha tehetik adjanak vért a kórházakban. Több ország, köztük Nagy-Britannia, az Egyesült Államok, Franciaország, Izrael és Irán is segítséget ajánlott Libanonnak.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések