A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Április vége óta nem volt ilyen sok új fertőzés Németországban

Április vége óta nem volt ilyen magas a regisztrált koronavírus-fertőzések napi száma Németországban, mint csütörtökön, írja az MTI. 

A hivatalos adatok szerint az utóbbi 24 órában 1710 ember szervezetében mutatták ki a koronavírust.

EZ A LEGMAGASABB SZÁM ÁPRILIS 26. ÓTA, AMIKOR 1737 FERTŐZÉST REGISZTRÁLTAK. 

Sok tartományban emelkedik a fertőzés gyakorisága, és a közigazgatás 401 alapegysége - járások, városok - közül már csak 15 van, amelyben az utóbbi hét napon nem találtak új fertőzöttet. Júliusban még rendszerint 100 felett volt ez a szám.

A fertőzésgyakoriság növekedése és a vírus országos szétterjedése rendkívül nyugtalanító, áll a Robert Kocs országos közegészségügyi intézet (RKI) friss jelentésében. A teljes képhez viszont az is hozzátartozik, hogy minden korábbinál több koronavírus-tesztet végeznek. Az előző hetihez képest csaknem 150 ezerrel teszteltek többet augusztus 10. és 16. között. A pozitív leletek aránya ugyanakkor nem változott számottevően, a 33. héten 0,96 százalék, a 32. héten 0,99 százalék, a 31. héten pedig 0,97 százalék volt.

A napi új fertőzések száma április elején tetőzött, a 6000 körüli szinten, majd július végéig süllyedt, nagyjából az 500-as szintig. Az utóbbi három héten kibontakozott gyors és nagymértékű emelkedés főként a külföldi utakon, nyaralásokon történt fertőzéseknek tulajdonítható.

AZ RKI ADATAI SZERINT AZ UTÓBBI NAPOKBAN REGISZTRÁLT ESETEK NAGYJÁBÓL 40 SZÁZALÉKA VEZETHETŐ VISSZA KÜLFÖLDÖN TÖRTÉNT FERTŐZÉSRE.

További fontos tényező a jelentés szerint, hogy jó pár nagyobb belföldi összejövetelen, ünnepségen nem ügyelnek kellőképpen az óvintézkedésekre, nem hordanak maszkot, nem tartanak megfelelő távolságot.

A szövetségi kormány szerint egyelőre nincs szükség szigorításokra, de a járványügyi korlátozások további lazítására sincs lehetőség. A fertőzésszám növekedésének megfékezéséhez a legfontosabb a hónapok óta érvényes alapszabályok, különösen a járványügyileg kockázatos területekről hazatérőkre vonatkozó kéthetes karanténkötelezettség maradéktalan betartása.

A járvány kezdete óta összesen 228 621 fertőzést regisztráltak Németországban, a halálesetek száma az elmúlt 24 órában tízzel nőtt, így 9253 áldozata van a járványnak. A fertőzöttek túlnyomó többsége már legyőzte a vírust, az aktív esetek számát 14 ezer körülire becsülik.

Borítókép: Védőfelszerelést viselő egészségügyi dolgozók Berlinben 2020. március végén. Fotó: Sean Gallup / Getty Images Hungary

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések