A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

„A vírus ismét itt van közöttünk” – Borús képet vázolt a hazai fertőzöttekről Kásler Miklós – videó

Az, hogy az elmúlt időszakban ismét emelkedni kezdett a Magyarországon regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma az utóbbi napokban, Kásler Miklós, emberieőforrások miniszter szerint azt jelzi, hogy az emberek nem tartják be a járványügyi intézkedéseket.

Hétfőn 35, vasárnap pedig 43 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. A napi új esetek száma legutóbb májusban volt ilyen magas. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pedig hétfőn azt jelentette, hogy a Budapesten és Debrecenben vett minták alapján enyhén növekszik a koronavírus-örökítőanyag mennyisége a szennyvízben, emiatt arra lehet számítani, hogy 4-10 napon belül jelentősebben emelkedni fog a fertőzöttek száma.

Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere ezért hétfőn a Facebook-oldalán közzétett felhívásában arra kérte a lakosságot, hogy fokozottabban tartsák be a járványügyi előírásokat. A fertőzöttek számának növekedése ugyanis Kásler szerint azt jelzi, hogy az elmúlt időszakban enyhült a fegyelmezettség.

"A nyári szünidő alatt a jól megérdemelt pihenésünket töltve veszítettünk a fegyelmezettségünkből, nem tartjuk a távolságot, nem viseljük a maszkot, nem figyelünk oda arra, hogy zárt térben tartsuk meg a szociális távolságot, szabad téri rendezvények esetében pedig rendkívül nagy torlódások vannak a mosdók környékén” - mondta a miniszter.

Hozzátette: a jelenlegi helyzetet abban az esetben lehet konszolidálni, ha az emberek a jelenleginél is fegyelmezettebben viselkednek. Ellenkező esetben "minden egyéb szabályozást folyamatosan kontrollálni és felülvizsgálni kell, (...) hiszen a vírus ismét itt van közöttünk, nagyobb koncentrációban, mint az elmúlt néhány hétben".


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések