Hirdessen itt

A Toshiba hivatalosan is kiszállt a laptop üzletág versenyéből

Hivatalosan is kiszállt a Toshiba a laptopbizniszből, miután a részvényeit átadta a Sharpnak. A folyamat két éve kezdődött, amikor a cég a PC üzletága részvényeinek a 80,1 százalékát adta el a Sharpnak 36 millió dollárért, a múlt héten pedig a részvénycsomag maradéka is hozzájuk került, ezzel 35 év után kiszállt a Toshiba a laptopok világából. 

A Sharp a két évvel ezelőtti részvénycsomag vásárlása után Dynabooknak nevezte el a laptop-részlegét, úgy tudni, a teljes felvásárlás után is marad a név.

A Toshiba 1985-ben dobta piacra az első laptopját, a T1100 belső újratölthető akkumulátorral, 3,5 hüvelykes floppymeghajtóval és 256K memóriával került a piacra, 2000 dollárért lehetett megvenni. Az 1990-es és 2000-es évek között a Toshiba az egyik fő laptopgyártó volt a világon, de ahogy egyre nagyobb lett a konkurenciaharc, úgy vesztett a népszerűségéből. 2011-ben még 17,7 millió darabot adtak el világszerte, ez a szám 2017-re 1,4 millióra csökkent.

A felvásárlás nem érinti a Toshiba többi üzletágát, a Sharp pedig a közleményük szerint továbbra is eltökélt, hogy a Dynabook márkanevet megerősíti, és ezzel a Toshiba örökségét továbbviszi.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések