A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb helyen jelent meg a koronavírus Magyarországon: mentő vitte el a táborból a betegeket

A hvg információi szerint a Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborában két koronavírusos beteget is találtak – minderről az egyik olvasójuk számolt be.

Mint mondta, a táborban körülbelül 250-en vannak, közöttük középiskolások és egyetemisták az ország minden pontjáról.

Hétfőn indult a tábor, ám kedden kiderült, hogy az egyik délvidéki tanár és egy diák koronavírustesztje pozitív lett.

Ekkor visszamentek a táborba, ahova a két fertőzöttért külön kocsival jöttek. Az olvasó információi szerint a koronavírustesztet még korábban Budapesten végezték el, arról azonban nem tudni, hogy ki és miért kérte a vizsgálatokat.

A helyszínen megjelent az ÁNTSZ is, akik elkülönítették a két fertőzött kontaktjait, majd PCR-tesztet hajtottak rajtuk végre, míg a két fertőzöttet mentő szállította kórházba Budapestre – számolt be az olvasó.

Mint mondta, aktív fertőzöttekről van szó, illetve elárulta azt is, hogy információi szerint a délvidéki csoport hazautazik a táborból. Azonban a szövetség egyik igazgatója másról számolt be.

A hvg ugyanis telefonon megkereste a Rákóczi Szövetség egyik igazgatóját is, aki elárulta, hogy egy busznyi, a táborba tartó tanulón végeztek koronavírustesztet, ám csak két gyanús esetet találtak, akiket elkülönítették a többiektől.

Kérdésükre, hogy információik szerint aktív fertőzöttekről-e van szó, akiket kórházba szállítottak, elmondta, jelenleg csak arról tud tájékoztatást adni, hogy elkülönítették a fertőzötteket, illetve folytatódik a tábor.

A további információkról a szövetség elnöke ad majd tájékoztatást.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések