A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hihetetlen történet: már 100 napja a reptéren él egy férfi a koronavírus miatt

A közösségi oldalán kér segítséget egy férfi, aki már hónapok óta egy reptéren él.

Egy észt férfi, Roman Trofimov már több mint 100 napja a manilai reptéren él, noha nem ő az egyetlen, akivel ilyen abszurd dolog történt. Korábban közel 20 évig a párizsi reptéren élt Merhan Karimi Nasseri, akinek a története ihlette a Terminál című film készítőit is, amelyben a főszerepet Tom Hanks játssza.

„Európai vagyok Észtországból, és a manilai nemzetközi repülőtéren rekedtem immár több mint 100 napja. Bármilyen segítséget elfogadok, hogy elkerülhessek innen” – írja Facebook-oldalán Roman Trofimov.

Az észt férfi március 20-án Bangkokból Malinába utazott, a repülőtéren viszont megtiltották neki, hogy belépjen az országba, ugyanis a koronavírus-járvány betörése miatt a Fülöp-szigetek megszüntette belépési vízumát.

A probléma, hogy Trofimov haza sem tudni menni Észtországba, mert az AirAsia légitársaság minden járatát megszüntette. A férfi elmondta, az útlevelét elvették, illetve ki kell várnia a karanténintézkedések végét. 110 napja él a manilai repülőtéren – írja a Paraméter.

„Egészségügyi problémáim vannak, az állapotom pedig egyre rosszabb a gyenge ellátás, valamint a napfény és a friss levegő hiánya miatt” – írja Roman a közösségi oldalán.

A férfi szerint az észt nagykövetség képtelen volt biztosítani a hazaszállítását. A hivatalos szervek viszont azt mondják, Roman utasította el a segítséget. Az észt nagykövetség felajánlotta neki, hogy utazzon Amszterdamba, amiért 1500 dollárt (kb. 470 ezer forintot) kértek, ezért Roman inkább nem élt a lehetőséggel, így jelenleg is segítségre vár a repülőtéren.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések