A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy szarvasi férfi több százezer forintot vett el egy idős férfitől Cibakházán

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 56 éves szarvasi férfi ellen jogtalan elsajátítás vétsége miatt.

A vádirat szerint a vádlott 2020. február 23-án a déli órákban Cibakházán figyelt fel idős áldozatára, aki kerékpárral közlekedett tiszakürti otthonába, azonban a kerékpár meghibásodott. 

A vádlott felajánlotta a sértettnek, hogy hazaviszi. A kerékpárt a vádlott a személyautója csomagtartójába tette, és az idős férfit hazaszállította. 

A sértett a gépjármű jobb első ülésén ült. Amikor hazaértek és kiszállt az autóból, az idős férfi nem vette észre, hogy a nadrágja hátsó zsebéből a pénztárcája a gépjármű belső terébe esett. 

A vádlott a sértett figyelmetlenségét kihasználva jogtalanul eltulajdonította a pénztárcában levő mintegy 360.000 forintot és gyorsan elhajtott a helyszínről – tájékoztatta hírportálunkat a megyei főügyészség.

A jogtalan elsajátítás vétségét az követi el, aki a talált idegen dolgot eltulajdonítja, vagy nyolc napon belül nem adja át a hatóságnak, vagy annak, aki elvesztette, illetve az is, aki a véletlenül vagy tévedésből hozzá került dolgot tulajdonítja el, vagy nyolc napon belül nem adja vissza.

Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések