A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tízből hét dolgozót nem köteleztek a munkahelyén arra, hogy szabadságot vegyen ki

A koronavírus-járvány alatt is dolgozniuk kellett. 

Az alkalmazottak 13 százalékát viszont megkérték, hogy részarányosan vegye ki a szabadnapjait, hogy ne torlódjanak fel a szabadságok az év második felében – derül ki a Profession.hu felméréséből.

A válaszadók kilenc százalékát fizetett, öt százalékát pedig fizetés nélküli szabadságra küldték ebben az időszakban. Akiknek valamilyen módon, de kötelező volt szabadságra mennie, azoknak átlagosan 17 szabadnapot kellett kivennie, de ez a cégvezetők esetében akár hatvan nap is lehetett. Érdekes, hogy a budapesti munkavállalóknál ez a szám jóval magasabb: átlagosan 25 kötelező szabadnapot kellett kivenniük ebben az időszakban.

Az állásportál felmérésének eredménye szerint a magyar munkavállalók többsége, mintegy 82 százaléka szeretne még idén szabadságra menni, de nyaralást már csak negyven százalékuk tervez. Az ő arányuk a cégvezetőknél kiugróan magas – 86 százalék –, míg a felső vezetők kö­rében már csak 42 százalék, az alkalmazottaknál pedig 44 százalék.

A legtöbben nem a járvány miatt, hanem takarékoskodás vagy a bérük csökkenése ­miatt mondanak le a nyaralásról. A válaszadók 28 százaléka rövidebb időre megy, mint szokott, 36 százalékuk inkább belföldre utazik, 15 százalékuk pedig kivételesen inkább autós utat választ, 17 százalékuk pedig inkább több, rövidebb utat tervez.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések