Hirdessen itt

Tejszínes, vaníliás sárgadinnyeleves főzés nélkül: hűsítő finomság percek alatt

A kánikula egyik legkiválóbb ellenszere a sárgadinnyeleves, ami behűtve, kellemesen fűszerezve, tejszínesen akár desszert is lehetne.

A zamatos, édes sárgadinnye nemcsak nagyon finom, hanem hihetetlenül egészséges is. Különösen sok béta-karotin és C-vitamin van benne. Érdemes nyersen felhasználni, hogy megmaradjanak benne az értékes vitaminok, ásványi anyagok. Könnyen készíthetsz belőle isteni krémlevest. A citrusok jól illenek hozzá, még finomabbá teszik a gyors levest, amit pár perc munkával elkészíthetsz.

Hozzávalók:

> 1 db közepes sárgadinnye
> 2 dl tejszín
> 1 dl narancslé
> 1 teáskanál citromlé
> 1 csomag vaníliás cukor
> 1 teáskanál fahéj

Elkészítés:

A sárgadinnyét vágd ketté, hámozd meg, a magokat kanalazd ki. Vájj ki belőle kisebb golyókat, és tedd félre. A maradék gyümölcsöt pedig vágd kis kockákra. Rakd a dinnyét turmixgépbe, öntsd hozzá a narancs és a citrom levét, a tejszínt, tedd hozzá a vaníliás cukrot, valamint a fahéjat. Ha rögtön akarod enni, akár jogkocka is mehet bele.

Turmixold jó krémesre pár perc alatt. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá ízesítőt. Ha nem túl édes a sárgadinnye, szórj hozzá cukrot is. Ha nem rögtön tálalod, tedd a hűtőbe egy-két órára. A sárgadinnyéből kivájt golyókkal és mentával kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések