Ez a könnyű, tejszínes, gyümölcsös piskóta ellenállhatatlan nyári desszert, amit akár tekercselve is elkészíthetsz. A tésztába nem kell sütőpor, és nem szükséges szétválasztani a tojásokat. Mindenképpen nedves konyharuhával tekerd fel, így megakadályozhatod, hogy a piskóta kiszáradjon, megrepedjen. A különféle erdei gyümölcsök finomabbá, mutatósabbá teszik a tésztát.
Hozzávalók:
> 8 dkg cukor> 8 dkg liszt
> 4 db tojás
> 2 evőkanál víz
> 1 csipet só
> 30 dkg erdei gyümölcs
> 4 dl habtejszín
> 2 csomag habfixáló
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat üsd egy tálba, rakd hozzá a cukrot, és verd kemény habbá körülbelül 10 perc alatt. Dolgozd hozzá a vizet, a csipet sót és a lisztet.Egy nagyobb gáztepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, majd a tetejét simítsd el. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Amikor már szép aranysárga, és a beleszúrt tűre vagy fogvájóra nem ragad massza, vedd ki a sütőből. A piskótáról húzd le a papírt, és porcukorral meghintett konyharuhával szorosan tekerd fel.
A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, kend a letekert piskótára, rakj rá kevés gyümölcsöt, majd újra csavard fel, és kívülről is vond be. A tejszínt habzsákba is töltheted, úgy még mutatósabb lesz. Tedd a hűtőbe egy órára, és tálalás előtt díszítsd a gyümölcsökkel.
0 Megjegyzések