A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tejszínes, erdei gyümölcsös piskóta: így biztosan nem törik meg a tészta

A piskótát önmagában is szeretjük, de az élvezetet tejszínnel és gyümölcsökkel tovább fokozhatod.

Ez a könnyű, tejszínes, gyümölcsös piskóta ellenállhatatlan nyári desszert, amit akár tekercselve is elkészíthetsz. A tésztába nem kell sütőpor, és nem szükséges szétválasztani a tojásokat. Mindenképpen nedves konyharuhával tekerd fel, így megakadályozhatod, hogy a piskóta kiszáradjon, megrepedjen. A különféle erdei gyümölcsök finomabbá, mutatósabbá teszik a tésztát.

Hozzávalók:

> 8 dkg cukor
> 8 dkg liszt
> 4 db tojás
> 2 evőkanál víz
> 1 csipet só
> 30 dkg erdei gyümölcs
> 4 dl habtejszín
> 2 csomag habfixáló

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat üsd egy tálba, rakd hozzá a cukrot, és verd kemény habbá körülbelül 10 perc alatt. Dolgozd hozzá a vizet, a csipet sót és a lisztet.

Egy nagyobb gáztepsit bélelj ki sütőpapírral, öntsd bele a tésztát, majd a tetejét simítsd el. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Amikor már szép aranysárga, és a beleszúrt tűre vagy fogvájóra nem ragad massza, vedd ki a sütőből. A piskótáról húzd le a papírt, és porcukorral meghintett konyharuhával szorosan tekerd fel.

A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, kend a letekert piskótára, rakj rá kevés gyümölcsöt, majd újra csavard fel, és kívülről is vond be. A tejszínt habzsákba is töltheted, úgy még mutatósabb lesz. Tedd a hűtőbe egy órára, és tálalás előtt díszítsd a gyümölcsökkel.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések