A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szőcs Renáta teljesen kiakadt: „Akkor is büntetnek, ha nem jogos”

Tévedésből egy előzőleg használt autóra fizetett parkolási díjat Szőcs Renáta, aki igazságtalannak érezte az emiatt kiszabott parkolási büntetést.

Úgy érzi, igazságtalanul kapott a közelmúltban parkolási bírságot. Mi volt az első reakciója?

– Nagyot néztünk, hiszen tudtuk, hogy fizettünk. Arra tippeltünk, hogy valamit elnézett a parkolóőr. Hideg zuhanyként ért, amikor megláttam, hogy egy előzőleg használt rendszámot küldtem el SMS-ben.

Felhúzta magát?

– Nem szoktam mindenen kiakadni, de ez kihozott a sodromból. Szerintem ez dupla inkasszó. Kifizettem a parkolást, plusz büntetésként még egyszer a tízszeresét. Ne mondja nekem senki, hogy a XXI. században, ahol akár azt is meg tudják mondani, melyik sarkon vettem reggel a péksüteményt, ne lehessen leellenőrizni, hogy ott állt a kocsi, csak másik rendszámon futott a parkolás... Ez szerintem csak jóérzés kérdése.

Magát egyáltalán nem érzi hibásnak?

– Nem érzem, hogy hibáztam volna. Figyelmetlen voltam, mivel nagyon siettem, de szerintem ez sokunkkal előfordul, épp emiatt kellene második esély.

Tesz további lépéseket az ügyben?

– Tervezek fellebbezni, kíváncsi vagyok, eredményes lesz-e. Ha büntetni tudnak, remélem, az alaposabb vizsgálat is megoldható. Napi szinten történik ilyen, hogy valaki elír valamit.

A büntetésekkel amúgy egyetért?

– Kellenek a büntetések, igen, szükség van a rendre és a fegyelemre, hogy ne legyen fejetlenség. Viszont néha úgy érzem, a parkolótársaságok visszaélnek a szabályokkal, és akkor is büntetnek, ha az nem jogos.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések