A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szívszorító történet: magatehetetlen gyermekkel kell elköltöznie otthonából egy érdi családnak - videó

Halmozottan sérült, magatehetetlen gyermekkel kell mennie otthonából annak az öttagú családnak, akinek nemrégiben elárverezték a házát Érden. A család egy romos épületet tudott csak megvenni, amit a pár héten belül esedékes költözés előtt lakhatóvá kell tenniük.

Az idén 19 éves Pénelopé születése után kapott agyvérzést, emiatt rendszeres rehabilitációra szorul, hiszen sem beszélni, sem járni nem tud. A sérült lány édesanyjával, annak új férjével és két idősebb testvérével él együtt abban az érdi házban, amelyet a nő volt férjének jelentős tartozása miatt nemrég a fejük fölül árverezett el a bank - derült ki az RTL Híradójából.

A Híradónak nyilatkozó édesanya elmondta, a pár héten belül esedékes költözés azért is jelent óriási nehézséget számukra, mert jelenlegi otthonuk lánya igényeinek megfelelően lett kialakítva. Vészmegoldásként a család egy olyan régi, romos házat vett meg Érden, amit teljes egészében fel kellene újítaniuk ahhoz, hogy lakhatóvá váljon. Mindez azonban alapanyagok és szakértelem hiányában nagy terheket ró az érdi családra.

Mint kiderült, az új ház egyik legkritikusabb pontjának az apró fürdőszoba számít, amely túl szűk ahhoz, hogy a magatehetetlen kislány fürdető ágya elférjen benne. A családnak több civil szervezet, így többek közt a helyi Roma Önkormányzat, az Életfa Egyesület és Tündérpakk Alapítvány is próbál segíteni, illetve szakemberek felajánlását is várják.

Ebben az esetben viszont az anyagi támogatás lehet a legnagyobb segítség - mondta a Tündérpakk Alapítvány vezetője, aki a segítő szándékúaktól azt kérte, először náluk érdeklődjenek, hogy mire van a legnagyobb szüksége a családnak.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések