Hirdessen itt

Sajtos-paradicsomos Hasselback-csirkemell: így szaftos marad a hús

Ha nem tudod, mihez kezdj a csirkemellel, vagy unod az egyszerű sültet, készítsd el Hasselback módon! A paradicsom és mozzarella kiváló töltelék.

A Hasselback-csirkemell hihetetlenül egyszerű, mégis különleges. Csak vagdosd be, és töltsd meg! A mozzarella és a paradicsom ezúttal is remek választás, hogy feldobja a húst. Ha teheted, tanyasi csirkemellet vásárolj, mert sokkal ízletesebb, mint a nagyüzemi.

Hozzávalók:

> 2 db csirkemell
> 20 dkg mozzarella
> 3 evőkanál olívaolaj
> 2 db paradicsom
> 2 gerezd fokhagyma
> 1 ág kakukkfű
> só
> bors

Elkészítés:

A csirkemellet vágd ketté, mosd meg, és papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. Vagdosd be háromnegyedig, de arra ügyelj, hogy ne vágd át teljesen a húst, és ízlés szerint sózd meg. Az olívaolajat keverd össze a borssal és a zúzott fokhagymával, majd kend be vele a csirkét. A paradicsomot és a mozzarellát szeleteld fel, majd rakd a hús mélyedéseibe.

A melleket rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, önts alájuk kevés vizet, és fóliázd le. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Amikor a csirkemell szép piros, a mozzarella megolvad, kiveheted a sütőből. Kakukkfűvel megszórva kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések