A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós cukkinichips - Ebből bármennyit büntetlenül megehetsz

Ne mondj le minden nassról, ha fogyókúrázol! Válaszd az ízletes cukkinichipset!

A cukkinichips egészséges alternatívája a kalóriadús, olajban sült burgonyasziromnak. Önálló nassként ugyanolyan jó, mint köretként. Parmezános bundában is sütheted, úgy még különlegesebb. Frissen a legjobb, de zárható dobozban napokig eláll.

Hozzávalók 4 személyre:

1 nagy cukkini 
2 evőkanál olívaolaj


Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, és itasd le róla a vizet papírtörlővel. Vágd körülbelül három milliméter vastag karikára. Használhatsz a szeleteléshez uborkagyalut is, akkor a karikák szép egyenletesek lesznek. Bélelj ki sütőpapírral egy nagy tepsit, kend meg olívaolajjal, és rakd bele egymás mellé jó szorosan a cukkiniszeleteket. Arra ügyelj, hogy ne fedjék egymást. Mindegyik tetejét kend meg olívaolajjal. Még ne sózd, mert akkor a cukkini levet ereszt, és hozzáragad a sütőpapírhoz.

Tedd előmelegített sütőbe, és 120 fokon süsd körülbelül másfél óráig. Közben legalább egyszer forgasd át. Ha elkezd barnulni, és nem ragacsos, zárd le a sütőt, és sózd meg. Ha hozzáragadna a chips a sütőpapírhoz, spatulával nyúlj alá, és lazítsd meg. Tartsd légmentesen záródó dobozban, három napig friss, ropogós marad.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések