A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rántott cukkini fűszeres bundában: így jó ropogós lesz

Nem fogod megunni a rántott cukkinit, ha néha újítasz rajta egy kicsit. Ezúttal a bundája rejt izgalmas ízeket.

Tombol a cukkiniszezon, most még fantasztikusan zsenge a kalóriaszegény, szuperegészséges zöldség, így készíts otthon belőle finomabbnál finomabb ételeket. Akkor is lehet izgalmas, ha csak egyszerűen kirántod. Dobd fel a bundát néhány fűszerrel, máris sokkal jobb lesz a végeredmény. Olajban és sütőben is megsütheted.

Hozzávalók:

* 1 db közepes cukkini
* 2 db tojás
* 15 dkg zsemlemorzsa
* 10 dkg liszt
* 1 mokkáskanál fokhagymapor
* só
* bors
* 3 dl olaj a sütéshez

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Vágd fel körülbelül egy centi vastag karikákra. Ha túl sok a magja, szedd ki a közepét. Sózd be, és pihentesd 15 percig, majd törölgesd szárazra. Ezt követően panírozd be a hagyományos módon. Tehát először forgasd a lisztbe, majd a villával felvert tojásba, és a borssal, fokhagymaporral elkevert zsemlemorzsába.

Egy serpenyőben vagy nagyobb lábosban hevíts olajat, rakd bele a cukkiniket, és süsd meg oldalanként körülbelül két-két perc alatt. Ha szép aranybarna a panír, kiveheted az olajból. Szedd papírtörlőre, majd csepegtesd le.

Ha diétásabban ennéd, rendezd a zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olajjal, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Közben egyszer forgasd át a zöldségeket.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések