A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Panaszt tett a momentumos a gyanúsítás ellen, de az ügyészség egy nap alatt elutasította

Panaszt tett a XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészségnél Paróczai Anikó, Kispest momentumos képviselője és átláthatósági biztosa, miután szerdán gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrségen. A párt közleménye szerint erre „rekordidő” alatt, egy nap után megkapták az elutasító választ.

Az elutasító határozat alapján Paróczait becsületsértés és személyes adattal való visszaélés miatt jelentette fel valaki, pontosan nem tudni, kicsoda. A Momentum azt írja, becsületsértés miatt kizárólag Kránitz Krisztián kezdeményezhette az eljárást, és a párt állítása szerint csütörtökön Gajda Péter, Kispest MSZP-s polgármestere is elismerte: tudomása szerint Kránitz még februárban tehette a feljelentést.

Kránitz „Krinyó” Krisztián a kerületi Vagyongazdálkodó és Műszaki Szervezet (Vamüsz) igazgatója. Neve a tavalyi önkormányzati választási kampányban előkerült videón is elhangzott, valaki azt mondta róla, „Miszter Negyven Százaléknak hívták, amikor az önkormányzatnál dolgoztam”. Kránitz fizetését megduplázták a választások után, havi bruttó 1,1 millió forintra, vagyis pontosan az történt, amit a videón megjósoltak.


A felvételeket, amiket a a Hír TV és a Magyar Nemzet publikált, Lackner Csaba – akkor még MSZP-s, azóta a pártból kizárt – képviselő kerületi korrupciós ügyekről beszélt, és arról, hogy Kránitznak jelentős összegeket osztottak vissza a kerületi közberuházásokból. Lackner tagadta, hogy ő szerepelne a felvételen, Kránitz a korrupcióvádat rágalomnak minősítette.

Paróczai Anikó a Kránitz Krisztián ügyei után való nyomozása során megtalálta Kránitz spanyolországi medencés villáját, ami a kikért földhivatali dokumentumok szerint „Don Ferenc Krisztián Kránitz” nevén szerepel. A vagyonkezelő vezetőjének beszámolási kötelezettsége van a képviselőtestület felé, de a legutóbbi, 2018-as vagyonnyilatkozatában nem szerepelt az ingatlan.

Paróczai az ügyészséghez benyújtott panaszában arra hivatkozott, hogy az ingatlanról a Magyar Nemzetből értesült, a tulajdoni lapot pedig a nyilvános földhivatali honlapról töltötte le. Szerinte becsületsértést sem követett el, hiszen Kránitz képviselő volt, most pedig önkormányzati cégvezető, közpénzzel bánik. Paróczai szerint a gyanúsításból az sem derül ki, pontosan melyik az a szó vagy mondat, amivel becsületsértést követett el. Az ügyészség azonban nem találta alaposnak a panaszt.

Kispesten Ferenczi István LMP-s képviselő javaslatára tényfeltáró bizottság is alakult a felvételen elhangzottak kivizsgálására, amit a kerület szocialista vezetése megszavazott, de aztán a bizottság munkáját kiherélte, ahogy tudta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések