A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán: Több Balaton, kevesebb Adria, és akkor a járvány is féken tartható

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában, ahol arról beszélt, hogy számíthatunk újabb korlátozásokra a koronavírus-járvány miatt. 

Az uniós költségvetésről szólva a kormányfő elmondta, az európai gazdaságokat súlyosan érintette a válság, ezért a közösség hitelfelvételt szorgalmaz - írta a Pestisrácok.hu.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió műsorában arról beszélt, hogy a behurcolás a legnagyobb fenyegetés a koronavírus járvány újbóli felerősödése kapcsán. A kormányfő megjegyezte, hazánkban jó a járványügyi helyzet, a szomszédos országokról ugyanakkor ez nem mondható el. Ezért, mint elmondta, az Operatív Törzs ma délig jelentést készít a szükségesnek vélt korlátozásokról.

Orbán Viktor ennek kapcsán megjegyezte, tisztában van azzal, hogy mindenki nyaral és utazik, most azonban az a jelszó, hogy

több Balaton, kevesebb Adria.

Ezzel küzdhető le a járvány.

KÖZÖS HITELFELVÉTELT SZORGALMAZ AZ EU

Az uniós tervekről azt mondta, hogy térdre kényszerülhet több nálunk gazdagabbnak mondott ország. A költségvetés mellett napirenden van egy pénzügyi csomag 750 milliárd euróval. Orbán Viktor szerint ez a pénz nincsen, ezért hitelt kell felvenni.

Ha felvesszük ezt a hitelt, akkor vissza kell fizetni

– tette hozzá. Ennek kapcsán kifejtette, idehaza nem hangzik jól a hitelfelvétel, hiszen

Magyarország sosem volt rabszolgatartó állam, és nem is szeretjük, ha mi vagyunk azok

– tette hozzá. Hozzátette, korábban közel voltunk ahhoz, hogy adósrabszolgaságba süllyedjünk.

Nem szeretem ezt a megoldást, de az unióban 27-en vagyunk, és a németek és franciák megegyeztek. 26 országgal találnánk szemben magunkat, ha vétóznánk. Próbáljuk csökkenteni ennek a helyzetnek a kockázatait

– mondta Orbán Viktor

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések