A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nyerges Attila: Nem szeretném, ha nekem bármi közös ügyem lenne Gyurcsány Ferenccel

Nem huny szemet az Ismerős Arcok a DK provokatív lépése felett. Nyerges Attila portálunkkal közölte, noha nem lepi meg Gyurcsány Ferenc tette, jogi úton vesznek elégtételt, amiért a határon túli magyarok ellen uszító párt a zenekar nemzeti összetartozás jelképévé vált Nélküled című dalát használta egy kormányt lejárató összeállításában. Nyerges Attila elmondta, kiadójuk minden jogi lépést megtesz. 

Jogi úton kíván elégtételt venni az Ismerős Arcok, miután a Demokratikus Koalíció a zenekar Nélküled című számát felhasználva okolta videó összeállításában a kormányt a koronavírusban elhunytakért. A meglehetősen provokatív, a zenekart méltatlan helyzetbe hozó pár perces videóban a Gyurcsány Ferenc vezette DK romos épületrészeket mutatott be, azt sugallva, hogy a magyar egészségügyi állapotok miatt hunyt el számtalan fertőzött.

Nyerges Attila, az Ismerős Arcok énekese portálunk megkeresésre azt mondta, mikor vasárnap hírét vették a DK-féle videónak, egyeztettek a kiadójukkal, akik próbálnak utánajárni annak, hogy miként lehet ezeket a DK-s felvételeket eltüntetni az internetről.

– Nem nagyon örültünk. Ez a dal a nemzeti összetartozást jelképezi, Gyurcsány Ferenc, és a DK pedig nem ezt a vonalat képviseli. Az, hogy a saját maguk érdeke szerint próbálják ezt úgy forgatni, hogy ez nekik tetsző legyen, ahhoz nem kérték a hozzájárulásunkat, amit természetesen nem is adtunk volna meg, másrészt nem szeretném, ha nekem bármi közös ügyem lenne Gyurcsány Ferenccel – fogalmazott Nyerges Attila.
A zenekar frontembere azt is elmondta: alapvetően, ha egy felhasználó zeneileg nem nyúl hozzá egy együttes dalához, hivatalosan nem kell előre engedélyt kérni, vagy értesíteni az érintetteket. – De ha a dal mondanivalóját megváltoztatják, akkor én tehetek jogi lépéseket – hangsúlyozta Nyerges Attila.

Köztudott, Gyurcsány Ferenc mindig is következetesen a határon túli magyarok ellen uszított, ez már a 2005. december 5-i népszavazáson is egyértelművé vált. Arra a felvetésre, hogy ennyire eltérő nézetek mellett mi lehetett a szándéka a DK vezetőjének, amikor a Nélküled című dalt használták fel, az Ismerős Arcok énekese azt mondta: elsősorban a provokáció állhatott emögött. – Tudják, hogy ez a dal milyen fontos azoknak az embereknek, akik egy nemzetben gondolkodnak a Kárpát-medencében, és bármi, amihez ők hozzányúlnak, az ellenkező reakciókat vált ki az emberekből. Nagyon jól tudták, hogy mibe nyúlnak. Egyébként nem is csodálkozom Gyurcsány Ferencen. Fogjuk még őt látni, hogy felkéri a feleségét a Himnusz alatt, vagy hamarosan térdre borul, mert valamikor egy KISZ-táborban második lett a négercsók evő versenyen – fogalmazott Nyerges Attila.

Az Ismerős Arcok egyébként már újra ad koncerteket, legközelebb a hónap végén lépnek fel a Vasmacska nevezetű szórakozóhelyen.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések