A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

MH: a haderőépítés alapja a minőségi kiválasztás és felkészítés

A minőségi haderőépítés alapja a minőségi kiválasztás és felkészítés; az úgynevezett Acélkocka altisztképzési rendszer biztosítja, hogy a Magyar Honvédségnek felkészült altisztjei legyenek – mondta a szervezet vezénylőzászlósa az M1 aktuális csatorna hétfői adásában annak kapcsán, hogy szombaton 383 altiszt tette le altiszti esküjét.

Kriston István rámutatott: a honvédség és a magyar altiszti kar életében kiemelten fontos az altisztavatás, amelyen idén a korábbiaknál többen vettek részt. Ezt a főtörzszászlós részben a toborzással foglalkozók hatékony munkájával, illetve a haderő fejlesztésének megfelelő humánerőforrás-gazdálkodással indokolta.

Magáról a megújult képzési rendszerről, az Acélkocka képzési rendszerről szólva elmondta: egy ötszintű, egymásra épülő programot dolgoztak ki az altisztek felkészítése és professzionális képzése érdekében. Ez a szövetségi rendszerünk, a NATO, valamint a hazai honvédség elvárásainak is megfelel. A korábbiaktól eltérően az új képzés kialakítása során arra törekedtek, hogy egy élethosszon át ívelő fejlődést biztosítson az altiszteknek, illetve maguk az altisztek is hatékonyabb és jelentősebb szerepet kapjanak a képzés formálásában.


Az altisztek körében a lövész, a harckocsizó, a tüzér, valamint a különleges műveleti területeken dolgozók munkáját nevezte a legnépszerűbbnek Kriston István, megjegyezve: nagyobb értékű eszközök, raktárkészletek irányítását is gyakran ellátják. Hangsúlyozta: az altisztek helye és szerepe megváltozott az elöljárók következetes hozzáállásának köszönhetően és bár van lehetőség arra, hogy tisztté váljanak, a cél az volt, hogy az altiszti hivatás életpályáját tudják biztosítani.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések