Hirdessen itt

Meghalt Ennio Morricone

Elhunyt a világhírű zeneszerző, sok más mellett westernfilmek halhatatlan dallamainak alkotója, Ennio Morricone.

A La Repubblica című olasz lap szerint a mester hétfőn hajnalban hunyt el egy római kórházban. Ennio Morricone 91 éves volt. Nemrégiben baleset érte, egy esés miatt combnyaktörése volt, ennek a szövődményei okozták a halálát.


Az Oscar-díjas zeneszerző családja ügyvédjük, Giorgio Assumma útján azt közölte: a temetés családi körben zajlik majd.

"Hajnalban, július 6-án, Rómában, a hit vigaszával halt meg" - áll a közleményben. Az ügyvéd szerint méltósággal hunyt el, köszönetet mondva felségének, Maritának, aki élete minden pillanatát végigkísérte, s gyermekeinek, unokáinak is köszönetet mondott szeretetükért, gondoskodásukért.


A kétszeres Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző, az egyetemes filmzene egyik legismertebb és egyik legnagyobb hatású alakja volt. Több mint 550 filmzenéje közül a legismertebbek a westernekhez komponált művei.


A Jó, a Rossz és a Csúf, a Volt egyszer egy vadnyugat, az Egy maréknyi dollárért, és számos, ikonikus film muzsikája mindenki fülében cseng, neve mindenki által ismert, aki valaha látott jó westernfilmet. De ő írta a Magyarországon is szintén népszerű Polip című olasz bűnügyi sorozat zenéjét, és számos más filmzenét.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések