Most spájzolj be télire! Ha így teszed el a csemege uborkát, hónapok múlva is friss lesz.
Csemege uborkát eltenni többféleképpen lehet, hidegen gyerekjáték! Még a felöntőlevet sem kell felforralni, és a dunsztolást is megúszod. Fontos, hogy csak ép, egészséges uborkát válogass össze. Ha kevés borként is teszel a felöntőléhez, sokáig megőrzi szép színét, és ropogós marad.
3 dl víz
2 dl ecet
3 evőkanál só
5 evőkanál cukor
2 csomag kapor
5 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
1 evőkanál mustármag
1 evőkanál bors
1 mokkáskanál borkén
Az üveg aljába tegyél kaprot, majd rendezd el benne szorosan az uborkákat. Rakj melléjük fokhagymát, mustármagot, babérlevelet, borsot. Öntsd fel annyi ecetes lével, hogy mindent ellepjen. A tetőt csavard az üvegre. Takard le konyharuhával, és pihentesd egy éjszakán át, majd másnap mehet is a polcra. Érleld legalább egy hónapig, utána bontsd csak fel. Ha gyöngyözni kezd, ne ijedj meg, nincs baja!
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
Csemege uborkát eltenni többféleképpen lehet, hidegen gyerekjáték! Még a felöntőlevet sem kell felforralni, és a dunsztolást is megúszod. Fontos, hogy csak ép, egészséges uborkát válogass össze. Ha kevés borként is teszel a felöntőléhez, sokáig megőrzi szép színét, és ropogós marad.
Hozzávalók:
2.5 kg uborka3 dl víz
2 dl ecet
3 evőkanál só
5 evőkanál cukor
2 csomag kapor
5 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
1 evőkanál mustármag
1 evőkanál bors
1 mokkáskanál borkén
Elkészítés:
Az üvegeket sterilizáld, a legegyszerűbb, ha mikróban a legmagasabb fokozaton járatod egy percig, esetleg mosogatógépbe teszed. Az uborkákat alaposan dörzsöld meg. Ha lehet, kefe helyett új dörzsiszivacsot használj. Jól mosd meg, majd hagyd lecsöpögni. Egy tálban keverd össze a vizet, az ecetet, a borként, a sót és a cukrot. Ne lepődj meg, a lé pezsegni fog.Az üveg aljába tegyél kaprot, majd rendezd el benne szorosan az uborkákat. Rakj melléjük fokhagymát, mustármagot, babérlevelet, borsot. Öntsd fel annyi ecetes lével, hogy mindent ellepjen. A tetőt csavard az üvegre. Takard le konyharuhával, és pihentesd egy éjszakán át, majd másnap mehet is a polcra. Érleld legalább egy hónapig, utána bontsd csak fel. Ha gyöngyözni kezd, ne ijedj meg, nincs baja!
Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek
0 Megjegyzések