A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megállíthatatlanul terjed: egyre több egészségügyi dolgozó fertőződik meg koronavírussal Afrikában

Rohamosan terjed a koronavírus Afrikában: már több mint 10 ezer egészségügyi dolgozó fertőződött meg.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtökön jelentette be a hírt, miszerint – elsősorban a gyenge egészségügyi ellátásnak köszönhetően – egyre nő a Covid-19-betegek száma a kontinensen.

Matshidiso Moeti, a WHO afrikai régióért felelős igazgatója arról is beszélt, hogy hozzávetőleg 750 ezer regisztrált fertőzött van, a betegségbe pedig eddig több mint 15 ezren haltak bele.

Mivel a kontinens számos kormánya nem hajlandó adatokat megosztani a világszervezettel, a becslések nem teljes körűek, de a szakértők szerint az egészségügyben dolgozók adják 14 afrikai ország fertőzöttjeinek több mint öt százalékát.

A WHO által megvizsgált 30 ezer afrikai egészségügyi intézménynek csupán a 16 százalékából jelentettek megfelelő járványügyi és fertőzésmegelőző intézkedéseket. A helyzetet súlyosbítja, hogy sok egészségügyi központ egyáltalán nem rendelkezik azzal az infrastruktúrával, amivel a túlzsúfoltságot meg lehetne előzni; a vizsgált kórházak mindössze 8 százalékában van lehetőség karantén kialakítására.

Az utazási korlátozások miatt egyelőre megfelelő védőfelszerelést sem tudnak biztosítani a bajban lévő országok számára, bár Moeti szerint a hétvégén 41 millió védőfelszerelés indul Kínából 47 afrikai országba – írja az Index.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések