A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyre rosszabb a helyzet: Iránban már 15 ezren haltak meg a koronavírus miatt

Az egészségügyi minisztérium csütörtökön bejelnetette: átlépte a 15 ezret a koronavírus áldozatainak száma.

Az elmúlt 24 órában 221 iráni állampolgár halt bele a koronavírusba, ezzel 15 074-re emelkedett az új típusú koronavírus áldozatainak száma, míg az igazolt fertőzötteké 285 034-re emelkedett.

A közel-keleti országban június vége óta nő a koronavírussal fertőzöttek száma: kedden újabb rekord dőlt az új fertőzöttek napi számában, ugyanis 229 iylen személyt regisztráltak.

Szima Szadat Lari, a tárca szóvivője az állami televízióban felszólította az irániakat, hogy tartózkodjanak minden fölösleges utazástól, kerüljék a zsúfolt helyeket, illetve ne szervezzenek se temetéseket, se esküvőket – tudta meg a 24.hu.

A szóvívő hozzátette: Irán 31 tartománya közül 25-ben aggasztó a helyzet, ahol a járvány május eleje óta ismét terjedni látszik.

Az ország miniszterelnöke, Haszan Róháni szombaton az országos válságstáb ülésén fogalmazta meg: 25 millió iránit érinthet a koronavírus az országban. Hozzátette, körülbelül 30-35 millió embert érinthet még a fertőzés, de remélik, próbálják megfékezni a vírust az országban.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések