A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Még nagyobb kárt okozhatott a Twitter elleni hackertámadás, mint elsőre gondolták

A legújabb információk szerint legalább 8 Twitter felhasználó személyes üzenteihez is hozzáférhettek a hackertámadásban.

Története legnagyobb kibertámadását szenvedte el a közösségi oldal múlt héten. Az ismeretlen hacker, vagy hacker (nem tudni hányan voltak) több, milliós követővel rendelkező felhasználók fiókjaihoz is hozzáfértek hackerek, a nevükben pedig pénzt kértek a követőiktől.

Az ügyben az FBI is nyomozást indított. A Twitter információi szerint legalább 130 fiókot próbáltak meg feltörni, ám furcsa mód Donald Trump elnökéhez nem nyúltak. A jelek szerint 8 felhasználó személyes üzeneteihez is hozzáférhettek a támadók.A fejlesztők úgy jöttek rá, hogy a hackerek ezekben az esetekben megpróbálták a Twitter adataid menüponton belül a fiókelőzményeket letölteni, amelyek a felhasználó privát üzenetváltásait is tartalmazzák.

A közösségi oldal szerint a jó hír az, hogy a nyolc felhasználó közül egyik sem volt ellenőrzött státuszú, vagyis nem a legfontosabb személyek – mint Joe Biden, Barack Obama vagy Bill Gates – beszélgetéseihez fértek hozzá - írja a HVG.

Ettől függetlenül a kár hatalmas. Teljesen mindegy, hogy mennyire magas státuszú felhasználó adatait lopták el, már az is rémisztő, hogy a privát üzenetekbe is könnyen beleolvashatnak a hackerek.

Hackerek támadták meg Obama, Elon Musk és Bill Gates Twitterért is

Hackertámadás érte Joe Biden volt amerikai alelnöknek, a demokrata párt elnökjelölt-várományosának Twitter-fiókját szerdán egy kiterjedt Bitcoin-csalásnak tűnő manőver keretében, több más neves politikus, híresség és technológiai óriáscégek vezetőinek nagy látogatottságú Twitter-fiókjával egyetemben - jelentették amerikai médiumok. A Joe Biden fiókján helyi idő szerint délután feltűnt üzenet arra bíztatott mindenkit, hogy adományozzon Bitcoin kriptovalutát, és kétszer annyit kap vissza.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések