A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyarország a legjobbak közt a koronavírus kezelésében

Az RTL Reggeli című műsorában nyilatkozott Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, a Magyar Tudományos Akadémia doktora. 

Elmondta, hogy Magyarország jelenleg a környező országokkal szemben sokkal jobb helyzetben van, az esetszám a szomszédokhoz képest jelentősen kevesebb, és miközben Ausztriában, Romániában, Ukrajnában is növekedett a fertőzöttek száma az elmúlt hetekben, idehaza nincs jelentősebb változás.

Magyarország a legjobbak közt. A hatóságok gyorsan hoztak, megfelelő döntéseket, amit az idő igazolt. A tízezres véletlenszerű mintán végzett tesztelések is azt mutatják, hogy a koronavírus nem tudta mélyen megvetni a lábát idehaza. Nem tudni gócpontokról sem.

Ennek ellenére továbbra is óvatosnak kell lenni, felkészülni egy esetleges második hullámra. Illetve betartani a karanténszabályokat, valamint az operatív törzs által javasolt óvintézkedéseket.

A külföldön nyaralók lehetnek problémásak, ugyanis aki külföldön elkapta a vírust, az hazatérve a magas kontaktusszám miatt (család, barátok, munkatársak) gyorsan terjeszthetik a kórt. Szemben a Magyarországra utazó külföldiekkel, akiknek a kontaktusszáma jelentősen alacsonyabb.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések