Hirdessen itt

Két évre börtönbe küldték a gyalogosátkelőhelyen gázoló buszsofőrt

A Szolnoki Törvényszéken lezárult annak a büntetlen előéletű buszsofőrnek a büntetőügye, aki 2018. február 7-én este fél hétkor Kecskeméten, az általa vezetett menetrend szerint közlekedő helyi járatú autóbusszal elgázolt egy gyalogosátkelőhelyen szabályosan átkelő gyalogost, aki a helyszínen életét vesztette. Jogerősen 2 év fogházat és 2 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltást kapott.

Mint azt a Szolnoki Törvényszék sajtóosztályától megtudtuk, a férfit a Szolnoki Járásbíróság 2020. január 22-én meghozott ítéletében halálos közúti baleset okozásának vétsége miatt 2 év fogházbüntetésre ítélte és 2 év 6 hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Az ügyész súlyosításért, a vádlott enyhítésért, míg a vádlott védője elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol most jogerősen lezárult.

A Szolnoki Törvényszék 2020. július hó 10-én meghozott döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések