Békés megyét úgy megrohamozták a migránsok, mintha tejjel-mézzel folyó Kánaán lenne

Huszonkét határsértőt fogtak Sarkadon, de jöttek Battonányál és Domegyház térségében is. 

Sarkad külterületén, szombaton 3 óra körül feltartóztattak a rendőrök nyolc külföldit, akik szír állampolgárnak vallották magukat. Majd 4 óra 15 perc körül 14 külföldit ellenőriztek. Egyikőjük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. Mindannyian illegálisan, a zöldhatáron gyalogoltak át Romániából. A rendőrjárőrök előállították a határsértőket a Kötegyán Határrendészti Kirendeltségre, ahol megtörténik a meghallgatásuk.

Idegenrendészeti eljárás indult ellenük, majd szombaton 14 óra 30 perckor a Békés megyei rendőrök átadták a határsértőket a román hatóság képviselőinek.


Kilenc migráns Battonyánál 

A Battonya és Dombegyház közötti útszakasz mellett, szombaton 11 óra 45 perc körül egy lakossági bejelentést követően ellenőriztek a rendőrök kilenc külföldit. Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállították őket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük.

Öt határsértő Dombegyház külterületén


Dombegyház külterületén, szombaton 13 óra körül körül feltartóztattak a rendőrök öt külföldit. A férfiak szír állampolgárnak vallották magukat. Nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.

A rendőrjárőrök előállították a határsértőket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések