A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Karfiolos rakott csirkemell fűszeres, tejszínes szószban: az egyik legegyszerűbb tepsis fogás

A karfiolos rakott csirkemell a tejszínnek köszönhetően nem lesz száraz, a piros, nyúlós sajt pedig még étvágygerjesztőbbé teszi.

Nyáron képtelenség betelni a zöldséges ételekkel, a vitaminban gazdag karfiol pedig mindig kapóra jön. Akkor is tervezhetsz vele, ha könnyed rakottast ennél. Csirkével, tejszínnel gazdagítva laktató fogást tehetsz az asztalra, ami ráadásul nem terheli meg a gyomrot. 

Hozzávalók:

2 db csirkemell
1 fej karfiol
15 dkg edami sajt
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
bors
szerecsendió
olaj

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és törölgesd szárazra papírtörlővel. Vágd kisebb kockákra, és szórd meg sóval, borssal. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd rakd bele a húst, és pirítsd meg minden oldalát 10-12 perc alatt. A karfiolt mosd meg, szedd rózsákra, és dobd forrásban lévő vízbe. Főzd hét percig, majd szűrd le, és csepegtesd le. 

Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, és rakd bele a karfiolt, majd arra mehet a csirkemell. Öntsd le a préselt fokhagymával, borssal, szerecsendióval összekevert tejszínnel, majd szórd meg a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések