A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fehér csokis, gyümölcsös zabpelyhes keksz: szuper finomság strandra, piknikre

Ha a sima zabpelyhes kekszet feldobnád egy kicsit, vörös áfonyával és fehér csokival könnyen megteheted.

A rostban gazdag, aszalt áfonyával készülő zabkeksz fehér csokival leborítva ellenállhatatlan nass. A gyorsan elkészíthető édesség hosszú időre feltölt energiával. A lisztet akár teljes kiőrlésűre is cserélheted. Melegen a kekszek még puhák, de ahogy kihűlnek, ropogóssá válnak. Jól jön a reggeli kávéd mellé, tízóraira, sőt akár kirándulásra, strandra is magaddal viheted. 

Hozzávalók:

15 dkg zabpehely
15 dkg vaj
12 dkg cukor
10 dkg fehér csoki
10 dkg liszt
10 dkg aszalt áfonya
1 db tojás
0.5 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só

Elkészítés:

A zabpelyhet mérd ki, és tedd egy tálba, rakd hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és az áfonyát. A vajat habosítsd robotgép segítségével a cukorral, majd dolgozd hozzá a tojást, és forgasd össze a lisztes keverékkel. Az egészet fakanállal jól dolgozd össze. 
 
A tésztából nedves kézzel formázz dió nagyságú gombócokat, és rakd egymástól nagyobb távolságra, majd kicsit lapítsd el. Tedd 175 fokra előmelegített sütőbe, és 10-12 perc alatt süsd meg. Hagyd kicsit hűlni a kekszeket, mielőtt kiszeded a tepsiből, mert forrón könnyen törnek. Amikor kihűlnek, olvaszd fel a fehér csokit vízgőz felett, és csorgasd a sütik tetejére, majd várd meg, amíg megszilárdul.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések