A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Indítványozták a Hajdú-Bihar megyei unokázós csaló letartóztatását

A Debreceni Járási Ügyészség indítványt tett annak a férfinak a letartóztatására, aki időskorú sértettektől jelentős összegű pénzt csalt ki.

A gyanúsított eddig ismeretlen társaival szövetkezve 2020. június 25. és július 13. napja között összesen négy idős korú, 70 és 90 év közötti sértettet hívott fel telefonon. Arra hivatkozott, hogy hozzátartozójukat autóbaleset érte, sérülésük miatt nem tudnak beszélni és a helyszínen tartózkodó, balesetben érintett személyek ingerültsége miatt célszerű, ha az ügyet készpénzzel gyorsan lerendezik – olvasható Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

Az egyik sértett a telefonhívás után röviddel a lakásában lévő hatmillió forintot átadta az odaérkező, magát rendőrnek kiadó gyanúsítottnak.

A férfi további három sértettet is hasonló módszerrel tévesztett meg, azonban egyiküknek nem volt annyi pénze, amit a gyanúsított telefonon kért, egy másik pedig a pénz átadást megelőzően felhívta a hozzátartozóját, akiről kiderült, hogy nem volt balesetnek részese.

Mint írják, harmadik alkalommal a gyanúsított azért utazott autóval Debrecenbe, hogy az idős sértettől kicsalt 3 és fél millió forint készpénzt átvegye. Ekkor azonban rendőri intézkedés alá vonták és őrizetbe vették. Az elkövetőt a rendőrség jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként.


A Debreceni Járási Ügyészség a terhelt letartóztatására tett indítványt, mivel fennáll a szökés, elrejtőzés és bűnismétlés veszélye, továbbá megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítékok eltüntetésével megnehezítené az eredményes bizonyítást. A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírója 2020. július 16. napján dönt a gyanúsított letartóztatásáról.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések