A grízes tészta nem egy bonyolult fogás, néhány apró részletre kell csupán odafigyelned, hogy tökéletesre sikerüljön.
Ha épp olyan hangulatodban vagy, szórj hozzá egy kis mazsolát is, vagy próbáld ki sós változatban!
Hozzávalók:
➤ 25 dkg metélt➤ 7 dkg búzadara
➤ 2 dl - forró! - víz
➤ olaj a pirításhoz
➤ só
➤ baracklekvár
➤ porcukor
Elkészítés:
Fogj egy lábast, ne engedd el, és töltsd meg jól vízzel, majd azt forrald fel egy csipet só társaságában, és főzd ki benne a tésztát. Nagyon kevés olajat hevíts fel egy serpenyőben, majd pirítsd meg rajta a grízt, gyakran kevergesd, különben odaég.Ha már szépen megpirult, öntsd hozzá a forró vizet, először csak a felét, majd ha felvette azt, akkor folyamatosan, apránként adagold hozzá a maradékot, ha már nem veszi fel, akkor ne önts hozzá többet. Ha ezzel is kész vagy, nincs más hátra, mint összedolgozni az egészet a tésztával. Készíts mellé az asztalra egy jó nagy üveg baracklekvárt és persze porcukrot.
LEVESKÍNÁLAT
Sűrű, tárkonyos pulykaraguleves sok zöldséggel, cipóban tálalva
A cipóban tálalt pulykaraguleves olyan laktató, hogy főételként is kínálhatod. Ez a leves igazán tartalmas, hisz a pulykamell mellett rengeteg zöldség is kerül bele. Igazi immunerősítő, különleges fűszerét, a tárkonyt pedig a népi gyógyászatban emésztést serkentőként is használják. Mikor kerüljön az asztalra, ha nem az influenzás időszakban?
0 Megjegyzések