A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Halálbüntetés is járhat Thaiföldön a szelfizésért

A meseszép ország törvényhozói nem ismernek tréfát. Döntésük kegyetlennek tűnhet, pedig éppen az emberi élet védelme miatt hozták.

A repülés és a földi paradicsomok szerelmesei már egészen biztosan találkoztak a Phuketi Nemzetközi Repülőtér és a felszállópálya alatt közvetlenül elhelyezkedő strandról készült képekkel. Ezeken a turisták látszólag olyan közel vannak a felszálló repülőgépekhez, hogy meg is tudnák érinteni őket.

Ez persze csak látványos képmanipuláció, de az tény, hogy a felszállópálya gyakorlatilag a homokos tengerparton van, a gépek közvetlenül a strandolók feje felett landolnak és szállnak fel. A forgalom óriási, hiszen rengeteg turista érkezik az ázsiai szigetre.

Baj nem is azzal van, hogy mindenki szeretne egy-egy jó képet elkészíteni ezekkel a gépekkel, hanem azzal, hogy sokan sokkal messzebbre merészkednek a fotókért, mint azt repülésbiztonságilag indokolt volna. Felmásznak a kerítésre, a villogó vakuk pedig elvakíthatják a pilótákat.

A kerítést már kijjebb helyezték el a repülőtér biztonsági szakemberei, de még így is akadnak problémák. Arról nem is beszélve, hogy számos turista jó ötletnek tartja azt is, hogy ha már úgyis ilyen közel vannak a gépek, lézerrel rájuk világítanak, vagy felreptetnek egy drónt, hogy az készítsen róluk látványos felvételt. Egészen nyilvánvaló, hogy ezzel egy egész repülőgépnyi ember életét sodorják veszélybe.

Wichit Kaewsaithiam, a repülőtér vezérigazgató-helyettese egy közelmúltbeli nyilatkozatában azt mondta, az emberélet védelmében a halálbüntetés bevezetését látná jó megoldásnak az ilyen közveszélyes cselekmények ellen.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések