Ha gyorsan szeretnél egészségeset, finomat enni, és kéznél van a grillsütő, akkor a citromos, fokhagymás halszelet tökéletes választás.
Ha nyár, akkor sült hal! Ne csak a Balatonon állj érte sorba! Otthon is gyorsan elkészítheted, és a saját ízlésedre formálhatod. A fokhagymás, citromos pác petrezselyemmel megbolondítva isteni. Ha már előveszed a grillsütőt, süss hozzá kukoricát is.
> 0.5 csokor petrezselyem
> 1 db citrom
> 3 gerezd fokhagyma
> 2 teáskanál olívaolaj
> 1 teáskanál só
> 1 mokkáskanál bors
A grillsütőt melegítsd fel, és rakd rá a szeleteket, majd süsd meg körülbelül három-öt perc alatt. A maradék citromot szeld fel, és kínáld a halhoz.
Ha nyár, akkor sült hal! Ne csak a Balatonon állj érte sorba! Otthon is gyorsan elkészítheted, és a saját ízlésedre formálhatod. A fokhagymás, citromos pác petrezselyemmel megbolondítva isteni. Ha már előveszed a grillsütőt, süss hozzá kukoricát is.
Hozzávalók:
> 75 dkg halfilé> 0.5 csokor petrezselyem
> 1 db citrom
> 3 gerezd fokhagyma
> 2 teáskanál olívaolaj
> 1 teáskanál só
> 1 mokkáskanál bors
Elkészítés:
A petrezselymet öblítsd le, és rakd egy aprítógépbe. A citromot vágd ketté, a felét facsard a petrezselyemhez, add hozzá az olívaolajat, a fokhagymát, a sót és a borsot. Aprítsd és keverd jól össze a géppel. A halat is mosd meg, és törölgesd szárazra papírtörlővel. Ha kell, szeleteld fel. Kend meg a tetejüket a petrezselymes keverékkel. Érdemes 15-20 percig pácolni, hogy az ízek jól átjárják a halfilét.A grillsütőt melegítsd fel, és rakd rá a szeleteket, majd süsd meg körülbelül három-öt perc alatt. A maradék citromot szeld fel, és kínáld a halhoz.
0 Megjegyzések