A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gombás, baconös csirkemell a sütőből: cheddar sajttal fenséges

A gomba, a sajt és a bacon hármasa nagyszerűen feldobja az egyszerű csirkemellet.

A tepsis csirkemell rengeteg változata közül a baconös-gombás hús biztosan nem fog csalódást okozni. Főleg, ha még aromásabb, karakteresebb cheddar sajttal is felturbózod. Ez az ízletes fogás hétköznapokon és ünnepeken is megállja a helyét.

Hozzávalók:

* 4 db filézett csirkemell
* 20 dkg gomba
* 20 dkg bacon
* 20 dkg cheddar sajt
* 2 evőkanál aprított petrzselyem
* 1 teáskanál pirospaprika
* 1 db vöröshagyma
* só
* bors
* olaj

Elkészítés:

A húst mosd meg, törölgesd szárazra, és hosszában vágd ketté. Klopfold ki, és sózd, borsozd ízlés szerint. A gombákat pucold meg, és vágd kisebb darabokra. Egy lábosban hevíts olajat, és dinszteld meg benne az aprított vöröshagymát, majd rakd bele a gombát. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, önts hozzá kevés vizet, és párold pár percig.

Szedd ki belőle a gombát, és rakd a csirkemellet a visszamaradt zsiradékba. Közepes lángon süsd oldalanként egy-egy percig, majd tedd át egy olajjal kikent, tűzálló tálba. Rendezd el rajta a gombát, a feldarabolt bacont, és szórd meg cheddar sajttal. Takard le alufóliával, majd 180 fokra előmelegített sütőben süsd puhára körülbelül 40 perc alatt. Az utolsó öt percben vedd le a fóliát, és úgy pirítsd. Ha a csirkemell puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, kiveheted a sütőből. Aprított petrezselyemmel megszórva kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések