A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fűszeres halfasírt: sütőben és olajban is ropogósra sül

A halrudacska és a fasírt ötvözete ez az ízletes fogás, így még a gyerekek is örömmel megeszik.

Ha a zsírosabb húsok helyett kímélőbb ételeket ennél a nagy melegben, a halfasírt remek választás lehet. Ráadásul gyorsan összedobható, ízletes is, a rizs és a krumpli pedig egyformán jól megy hozzá, de akár zsemlébe is teheted. Önmagában kicsit száraznak tűnhet, így a tartármártás kiváló kísérője.

Hozzávalók:

* 40 dkg tonhalkonzerv
* 1 db zsemle
* 1 fej vöröshagyma
* 1 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál kapor
* 1 db tojás
* 1 teáskanál citromlé
* só
* bors
* liszt

Elkészítés:

A zsemlét áztasd annyi vízbe, hogy ellepje. Amikor jól megszívja magát, nyomkodd ki. A tonhalkonzervet csepegtesd le, és rakd egy tálba. Locsold meg kevés citromlével, ízesítsd sóval, borssal, aprított vöröshagymával, kaporral és zúzott fokhagymával. Adj hozzá egy egész tojást, majd mehet hozzá a zsemle. Gyúrd össze, akkor jó, ha könnyen formázható. Amennyiben túl lágy, szórj hozzá kevés lisztet vagy zsemlemorzsát.

A masszából vizes kézzel formázz gombócokat, kicsit lapítsd el, majd forró olajban süsd ki. Akkor lesz finom ropogós, ha az olaj csak félig lepi el a fasírtot, és félidőben megfordítod. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések