A halrudacska és a fasírt ötvözete ez az ízletes fogás, így még a gyerekek is örömmel megeszik.
Ha a zsírosabb húsok helyett kímélőbb ételeket ennél a nagy melegben, a halfasírt remek választás lehet. Ráadásul gyorsan összedobható, ízletes is, a rizs és a krumpli pedig egyformán jól megy hozzá, de akár zsemlébe is teheted. Önmagában kicsit száraznak tűnhet, így a tartármártás kiváló kísérője.
* 1 db zsemle
* 1 fej vöröshagyma
* 1 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál kapor
* 1 db tojás
* 1 teáskanál citromlé
* só
* bors
* liszt
A masszából vizes kézzel formázz gombócokat, kicsit lapítsd el, majd forró olajban süsd ki. Akkor lesz finom ropogós, ha az olaj csak félig lepi el a fasírtot, és félidőben megfordítod. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
Ha a zsírosabb húsok helyett kímélőbb ételeket ennél a nagy melegben, a halfasírt remek választás lehet. Ráadásul gyorsan összedobható, ízletes is, a rizs és a krumpli pedig egyformán jól megy hozzá, de akár zsemlébe is teheted. Önmagában kicsit száraznak tűnhet, így a tartármártás kiváló kísérője.
Hozzávalók:
* 40 dkg tonhalkonzerv* 1 db zsemle
* 1 fej vöröshagyma
* 1 gerezd fokhagyma
* 2 evőkanál kapor
* 1 db tojás
* 1 teáskanál citromlé
* só
* bors
* liszt
Elkészítés:
A zsemlét áztasd annyi vízbe, hogy ellepje. Amikor jól megszívja magát, nyomkodd ki. A tonhalkonzervet csepegtesd le, és rakd egy tálba. Locsold meg kevés citromlével, ízesítsd sóval, borssal, aprított vöröshagymával, kaporral és zúzott fokhagymával. Adj hozzá egy egész tojást, majd mehet hozzá a zsemle. Gyúrd össze, akkor jó, ha könnyen formázható. Amennyiben túl lágy, szórj hozzá kevés lisztet vagy zsemlemorzsát.A masszából vizes kézzel formázz gombócokat, kicsit lapítsd el, majd forró olajban süsd ki. Akkor lesz finom ropogós, ha az olaj csak félig lepi el a fasírtot, és félidőben megfordítod. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
0 Megjegyzések