A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fegyelmit kap a lelkésznő, aki szerint Jézus akár melegként, avagy romanőként is visszatérhet közénk

Egy lelkésznő kijelentésének, miszerint Jézus akár melegként, avagy romanőként is visszatérhet, egyáltalán nem örültek az evangélikus püspökök.

Fegyelmit vagy felmentést is kaphat az a szlovák lelkésznő, aki egy interjúban elmondta, szerinte semmi akadálya nincs annak, hogy a homoszexuális emberek önazonosságban és párkapcsolatban élhessenek. Anna Polocková arról is beszélt, hogy szerinte ha Jézus visszatérne, egészen biztosan nem nyakkendős parlamenti képviselőként érkezne, hanem akár egy roma, egy meleg, vagy éppen nem kívánt gyermek személyében.

A lelkésznő mondatai kiverte a biztosítékot több püspöknél is, akik egy közös állásfoglalásban azt üzenték a pozsonyi nőnek, hogy az általa elmondottak az egyházi dogmatikával ellentétesek, és ha ő ennek nem tud megfelelni, mérlegelnie kellene az egyháztól való távozását. Emellett figyelmeztették, hogy a nyilatkozata miatt fegyelmi büntetést kaphat.

A Paraméter szerint mindezt Polocková sem hagyta szó nélkül: válaszreakciójában elmondta, ő az egyház tanításai szerint cselekszik, ráadásul hiába kezdeményezték, még nem indult meg náluk a vita az LGBT közösségről. Ráadásul a lelkésznőnek támogatói is akadtak, akik petíciót indítottak, s a céljuk, hogy az egyház vezetése ne gátolja meg az e témában történő párbeszédet. Ezt a kezdeményezést azonban illegitimnek titulálta a második legnagyobb szlovák egyház, ami szerintük nem Polocková ellen szól, hanem a tanok betartásáról. Közleményükben kifejtették, hogy szerintük a homoszexuális embereknek fel kéne hagyniuk ezzel a gyakorlattal, helyette az önkéntes cölibátust kéne választaniuk.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések