A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ellenállhatatlan, tepsis barackos süti: az omlós cobbler egyszerű receptje

A könnyed, zamatos barackos cobbler tökéletes lezárása bármilyen nyári, családi, baráti étkezésnek, grillpartinak is.

Míg mi a klasszikus pitékért, az angolok a morzsasütiért, addig az amerikaiak a cobblerért vannak oda. Most rengeteg gyümölcs áll a rendelkezésedre, hogy kipróbáld. A barackos változatban nem fogsz csalódni. A friss gyümölcsre csak rá kell kanalazni a villámgyorsan összeállítható omlós pitetésztát. Tejszínhabbal vagy vaníliás fagyival teljessé teheted az élvezetet.

Hozzávalók:

> 25 dkg liszt
> 10 dkg vaj
> 5 dkg cukor
> 2 teáskanál sütőpor
> 1.5 dl tejszín
> 1 db tojás
> 1 csomag vaníliás cukor
> 1 kávéskanál fahéj
> 1 csipet só

A gyümölcsös réteghez
> 60 dkg őszibarack
> 3 evőkanál kristálycukor
> 1 csomag vaníliás cukor
> 1 evőkanál étkezési keményítő
> 1 kávéskanál fahéj

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a csipet sóval, a fahéjjal, a sütőporral, add hozzá a vajat, és morzsold össze. Dolgozd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a tejszínt, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ha túl lágy lenne, dobj még hozzá kevés lisztet.

A megmosott barackokat magozd ki, és vágd gerezdekre. Keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral, ízlés szerinti fahéjjal és étkezési keményítővel.

Egy tálat vagy tepsit alaposan kenj ki vajjal, és rendezd el benne a barackos keveréket. A tésztából formázz egyforma nagyságú gombócokat, és helyezd a gyümölcsös réteg tetejére. Nem baj, ha maradnak a tésztadarabok között kisebb hézagok, mert sütés közben megnőnek.

Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd 35-40 perc alatt szép pirosra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések