A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elítélték: ennyit kapott a parlamenti sikkasztó raktáros, aki 14 millió forint értékben zsákmányolt

A Központi Nyomozó Főügyészség fellebbezése alapján 3 évi szabadságvesztésre súlyosította a Fővárosi Ítélőtábla annak a raktárosként dolgozó nő büntetését, aki 2015 októbere és 2016 márciusa között előbb az Országgyűlés Hivatala, majd a Képviselői Irodaház épületéből közel 14 millió forint értékben tulajdonított el számítástechnikai eszközöket.

A sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt elítélt raktáros által eltulajdonított számítógépeket, monitorokat esetenként az akkor országgyűlési őrként dolgozó élettársa segített kivinni a Parlament épületéből. Az elsikkasztott eszközöket a raktárosnő részben egy orgazdaként elmarasztalt testvérpárnak, részben ismeretlen személyeknek adta el, a hiány leplezése céljából pedig az eszközigényléssel kapcsolatos okiratokat meghamisította. A nyomozás során az eltulajdonított tárgyak végső vevőinek egy jelentős részét sikerült azonosítani, így már a vádemelés előtt az okozott kár fele a számítástechnikai eszközök lefoglalásával megtérült.

Az eltulajdonításban segítséget nyújtó volt országgyűlési őrt jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre, pénzbüntetésre és lefokozásra, az egyik orgazdát ugyancsak felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre, míg testvérét pénzbüntetésre ítélték.

A bűncselekmény során szerzett vagyont a raktáros és élettársa esetén az Országgyűlés Hivatalának megítélt kártérítéssel, az orgazdákkal szemben pedig vagyonelkobzással a bíróság elvonta.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések