A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Éjjel törtek rá a 71 éves idős férfira, hogy kirabolják - kiverték a fogát is

Betörtek, megverték a férfit, majd elvették értékeit.

A Fonyódi Járási Ügyészség minősített rablás és testi sértés miatt emelt vádat az ellen a testvérpár ellen, akik éjszaka, otthonában támadták rá egy idős férfira azért, hogy erőszakkal elvegyék az értékeit.

A fiatalabb testvérnek 2019 őszén anyagi problémái adódtak, ezért többszörösen büntetett előéletű bátyjához fordult segítségért.

Ekkor kitalálták, hogy az egyik idős ismerősüktől fognak erőszakkal pénzt szerezni. 2019 szeptemberében az éjszakai órákban bementek a 71 éves sértett házába, aki ekkor az ágyban feküdt, de a betörés zajára felébredt.

Az idősebb fivér ekkor fejen ütötte a sértettet, miközben a pénze átadását követelte tőle.

Ezután közösen kimentek a konyhába, ahol az idősebb vádlott erőszakkal sakkban tartotta a sértettet, akit ismételten többször megütött, míg az öccse a házban értékek után kutatott és megtalálta az idős férfi nemrég kézbesített, 80 ezer forintos nyugdíját, amit magukhoz vettek.

A sértettnek ugyan csak könnyű sérülései keletkeztek, illetve kiütötték az egyik fogát.

A vádlottakat már az eset másnapján őrizetbe vették a rendőrök, majd az ügyészség indítványára mindketten letartóztatásba kerültek.

Az idősebb testvéren azóta egy másik ügyben kiszabott börtönbüntetését tölti. Az ügyészség testvérpár ellen fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések