A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy “független” vizsgálat szerint a Facebook túl sokat enged a politikusoknak

Egy “független” vizsgálat szerint a Facebook közösségi portál nem tett eleget a “diszkrimináció” ellen, néhány döntése pedig visszaveti az emberi jogok érvényesülését – írja az MTI a The New York Timesra hivatkozva.

A vizsgálat szerint a közösségi oldalnak sokkal keményebben kéne cenzúráznia a tartalmakat, mivel jelenleg túlzott teret enged a “diszkriminációnak” (értsd: a más véleménynek – a szerk.). A kezdeményezéssel az oldalt fenntartó hirdetők is egyetértenek, akik elégedetlenségüket bojkottal fejezik ki.

Jelenleg mintegy 900 hirdető bojkottálja az oldalt, köztük olyan óriásvállatok, mint a Coca-Cola, mert szerintük az elősegíti a “gyűlöletbeszédet”.

A Facebook egyik szóvivője elmondta, hogy a vizsgálat „mély elemzése annak, hogy miként tudjuk megerősíteni és szélesíteni az emberi jogok érvényesülését cégünk minden szintjén, ám mindez csupán az út kezdete”.

A jelentés szerint Facebook állítólag “túlságosan engedékeny” a politikusok irányában, őket nem kötelezi szabályainak betartására, és hagyja, hogy félreinformáljanak, ártalmas és megosztó szövegeket tegyenek közzé, esetenként még erőszakra buzdítókat is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések