A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Duplasajtos, zöldséges töltött gomba - fantasztikus fogás 200 kalória alatt

A duplasajtos töltött gombát bő fél óra múlva eheted.

Ez még a megrögzött húsevőknek is ízlik! A duplasajtos töltött gomba önálló ételként is fogyasztható, és köretnek is kiváló. Ha nem böjti napokon készíted, darált húst is keverhetsz hozzá. Melegen kínáld, és tálaláskor díszítsd petrezselyemmel, zöldhagymával.

Hozzávalók 4 személyre:

➤ 8 csiperke gomba
➤ 10 dkg reszelt mozzarella sajt
➤ 4 evőkanál krémsajt
➤ 2 paprika
➤ 2 paradicsom
➤ 1 csokor petrezselyem
➤ 1 vöröshagyma
➤ 
➤ bors
➤ olívaolaj

Elkészítés:

A gombákat mosd meg, itasd le róluk a vizet. Óvatosan szedd ki a tönköket, ezeket aprítsd fel. A vöröshagymát pucold meg, majd a paradicsommal és a paprikával együtt vágd kis kockákra. Önts a serpenyőbe kevés olívaolajat, dobd rá a hagymát. Dinszteld üvegesre, majd tedd rá a felaprított zöldségeket. Ízesítsd sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel, és közepes lángon pirítsd négy-öt percig. Keverd hozzá a krémsajtot.

Töltsd meg óvatosan a gombafejeket a zöldségekkel, és szórd meg alaposan mozzarellával. Pakold egy sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olívaolajjal. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Akkor jó, ha a sajt szép piros színt kap.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések