A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Cseh Katalin: Az Orbán-kormány korrupciója már mindenki figyelmét felkeltette Európában

A momentumos hazaáruló, Cseh Katalin szerint egyértelműen látszik, hogy az Orbán-kormány korrupciója, jogállamiság elleni lépései mindenkinek felkeltették a figyelmét Európában.

Az elmúlt napokban ő is az EP ülésén kérdezte Angela Merkel német kancellárt és Michael Roth német EU-s minisztert a jogállamisággal kapcsolatos garanciákról, a pénz „megmentéséről” az állampolgároknak, és elég egyértelmű kijelentéseket hallott a soros elnökséget betöltő németektől arról, hogy nekik alapvető fontosságú az EU-s értékek megjelenítése a költségvetésben.

A Klubrádiónak adott interjújában szóba került, hogy a jogállamiságot nehéz objektíven meghatározni.

Cseh Katalin szerint ehhez nagyon jó kapaszkodót ad a csatlakozásra váró országoknak kidolgozott feltételrendszer – amelyről egyébként éppen a magyar kormány által delegált bővítési biztos, Várhelyi Olivér beszélt. Ezeknek az országoknak is adnak EU-támogatásokat, és ezzel a feltételrendszerrel lehet mérni, hogy mennyire jól vagy rosszul használják fel azokat. Szerinte ezeket a kritériumokat máshol is fel lehetne használni. Annak pedig a momentumos politikus szerint alapvető garanciának kellene lennie az uniós pénzek elosztásánál, hogy egy ország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez, mert így a korrupciót, az egyik legfontosabb visszaélést ki lehetne szűrni.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések