A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csábító málnás pite fehér csokis krémmel: a tészta fantasztikusan omlós, a krém mennyei

A kicsit savanykásabb málna jól ellensúlyozza a tészta és a fehér csokis krém édességét.

Nyáron se mondj le a csokis édességekről! Ám érdemes ilyenkor a töményebb változatokról fehér csokira váltani. A krém a tejszíntől finom lágy és selymes lesz. Alapnak kiváló a sokszor bizonyított vajas tészta. Családi összejövetelekre, kerti parti lezárásaként is bátran tálalhatod, biztos, hogy az utolsó morzsáig elfogy. 

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ
25 dkg liszt
18 dkg vaj
10 dkg cukor
2 evőkanál hideg víz
1 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

A KRÉMHEZ
20 dkg fehér csoki
3 dkg vaj
3 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor

A TETEJÉRE
25 dkg málna

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, a sütőport, a kétféle cukrot, tedd hozzá a hideg, kockákra vágott vajat, és morzsold össze. Ha elég morzsalékos, mehet hozzá egy-két evőkanál hideg víz. Gyúrd össze gyors mozdulatokkal a tésztát. Ha nem akar összeállni, adj még hozzá kevés vizet vagy tejfölt. Rugalmas, könnyen alakítható tésztát kell kapnod. Formázz egy cipót, és letakarva tedd a hűtőbe legalább fél órára.

Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, és simítsd egy közepes méretű, vajjal kikent formába úgy, hogy az oldalára is kerüljön. Szurkáld meg villával több helyen, hogy ne púposodjon fel, és 180 fokon süsd körülbelül 20 perc alatt világosbarnára.

Közben a krémhez a fehér csokit tördeld egy lábosba, öntsd rá a tejszínt. Főzd forráspontig, majd húzd le a tűzről, add hozzá a vajat, a vaníliás cukrot, és kevergesd addig, amíg a csoki teljesen megolvad. Amikor kihűl, egyengesd a pitetésztára, majd tedd a hűtőbe legalább fél órára. Amikor megdermed, rendezd el a tetején ízlésesen a málnát. Tedd vissza a hűtőbe, és tálalás előtt hűtsd legalább egy-két órát.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések