A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Árokba borultak részegen, előbb lefizetni, majd megölni akarták a rendőrt

2020. április 10-én a 65 éves elkövető a nála lakó ismerőse által vezetett személygépkocsival meglátogatta rokonait – ahol a sofőrrel együtt ittas állapotba került –, majd külön élő élettársához mentek, ahol az autóval az árokba borultak.

A Miskolci Rendőrkapitányság állományába tartozó járőrök mindezt észlelve megkezdték a szükséges intézkedések lefolytatását. A férfi nem adott magyarázatot arra, hogy a kijárási korlátozás szabályait milyen okból szegte meg, majd azért, hogy a rendőrök intézkedési kötelezettségüknek ne tegyenek eleget, többször is pénzt ígért nekik. A rendőrök közölték vele, hogy vesztegetés bűncselekménye miatt elő fogják állítani. Ennek meghiúsítása céljából az elkövető az intézkedő rendőr zászlóst kiabálva azzal fenyegette meg, hogy megöli az általa ismert helyen lakó családjával együtt, miközben maga elé emelte az ökölbe szorított jobb kezét és megindult a rendőr irányába.

A rendőrök ezt követően testi kényszert és bilincset alkalmaztak az elkövetővel szemben, aki mindkét intézkedő rendőrt trágár szavakkal illette és megöléssel fenyegette.

A nyomozó ügyészség elrendelte a terhelt őrizetét és gyanúsítottként hallgatta ki, aki ennek során tagadta a bűncselekmény elkövetését. A bűnismétlés valamint a szökés, elrejtőzés veszélye miatt a Debreceni Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a többszörösen büntetett előéletű, más szándékos, erőszakos bűncselekmények miatt büntetőeljárás hatálya alatt álló gyanúsított letartóztatását.

A 2020. április 13-a óta letartóztatásban lévő elkövetővel szemben az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy amennyiben az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, a bíróság halmazati büntetésül ítélje 6 év börtön fokozatú szabadságvesztésre és
6 év közügyektől eltiltásra.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések