A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legtöbbször össze-vissza hívogatják a rendőröket, mintha így is nem lenne elég munkájuk

A rendőrség adatai szerint a 112-es segélyhívószámot az esetek nagyrészében indokolatlanul hívják.

Döbbenetes adatot osztott meg a rendőrség egy Instagram-posztban: eszerint naponta átlagosan 12 755 hívást érkezik a 112-re, amiből 7884 indokolatlan. Éppen ezért tájékoztató jelleggel megosztottak egy posztot, amelyben világossá teszik, mely esetekben szükséges a 112-es szám tárcsázása, illetve mikor nem.

Hozzátették: a nyári szünetben ezeknek a hívásoknak a száma megnő, mert a gyerekek jó szórakozásnak találják a telefonbetyárkodást.

Mikor kell hívni a segélyhívószámokat?

Például minden olyan esetben, ha
életveszély áll fenn,
➤ veszélyes balesetet látsz vagy annak résztvevője vagy,
➤ emberéleteket veszélyeztető természeti katasztrófa történik,
➤ valamilyen bűncselekmény szemtanúja, sértettje vagy,
➤ eltűnt személy megtalálásához kérsz segítséget,
➤ kánikulában zárt gépkocsiban hagyott kisgyermekről vagy állatról van információd.

Mikor nem szabad hívni a 112-t?

Például, ha
 általános, tudakozó jellegű kérdésed van,
 szemmel láthatóan nincs vészhelyzet, nem igényel sürgős beavatkozást az eset,
➤ unatkozol, szórakozol vagy csak egyszerűen beszélgetni szeretnél valakivel.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
Naponta átlagosan 12755 hívás érkezik erre számra, ebből napi 7884 indokolatlan. 😱 A nyári szünetben mindig megnő ez a szám, mert a gyerekek jó poénnak tartják a telefonbetyárkodást. Pedig… ezzel akár mások életét is kockáztathatják. ☝🏼 Ezért most a szülők segítségét kérjük! Beszélgessetek gyerekekkel arról, hogy: 💙 Mikor hívd a segélyhívószámokat? Például minden olyan esetben, ha · életveszély áll fenn, · veszélyes balesetet látsz vagy annak résztvevője vagy, · emberéleteket veszélyeztető természeti katasztrófa történik, · valamilyen bűncselekmény szemtanúja, sértettje vagy, · eltűnt személy megtalálásához kérsz segítséget, · kánikulában zárt gépkocsiban hagyott kisgyermekről vagy állatról van információd. 🚫 Tehát mikor NE hívd a 112-t? Például, ha · általános, tudakozó jellegű kérdésed van, · szemmel láthatóan nincs vészhelyzet és nem igényel sürgős beavatkozást az eset, · unatkozol, szórakozol vagy csak egyszerűen beszélgetni szeretnél valakivel. 🆘 Amennyiben a 112-es segélyhívószámot hívod, a hívásfogadó bejelentkezését követően fontos elmondanod: · Neved · Hol történt? (amennyiben tudod, irányítószámmal együtt) · Mi történt? · Mikor történt? · Kivel történt? · Hogyan történt? Segíts, hogy segíthessünk! #112 #segélyhívás #csakhabajvan #segítshogysegíthessünk #rendőrség #police #hivatás
Magyar Rendőrség (@police_hu) által megosztott bejegyzés,


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések