A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legfinomabb vajas muffin barackkal felturbózva: isteni 30 perces süti

A barackos muffin a tésztába kerülő vajtól és tejtől lesz fantasztikusan puha és omlós.

Az egyszerű vajas muffin rendkívül jól variálható, gyümölccsel különösen finom. Nyáron dobd fel zamatos, lédús őszibarackkal is. Nagy előnye, hogy villámgyorsan elkészítheted, és a kezdőknek is tökéletesre sikerül. A muffin a tésztában lévő zsiradéknak köszönhetően sokáig friss, puha marad.

Hozzávalók:

➤ 30 dkg liszt
➤ 18 dkg cukor
➤ 12 dkg vaj
➤ 3 db őszibarack
➤ 2 db tojás
➤ 1.5 dl tej
➤ 1 db citrom
➤ 1 csomag sütőpor
➤ 1 csomag vaníliás cukor
➤ 1 csipet só

Elkészítés:

A kétféle cukrot keverd jó habosra a vajjal, a citrom reszelt héjával, majd egyesével dolgozd hozzá a tojásokat, és öntsd hozzá a tejet. Az átszitált lisztet vegyítsd a sütőporral és a sóval, majd forgasd a masszába. Dolgozd simára a tésztát, és kanállal adagold kapszlikkal bélelt muffinformába. Ne töltsd teljesen tele, mert a muffin sütés közben jól megemelkedik. Rakd a szeletelt barackokat ízlésesen a massza tetejére.

Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Ha tűpróba során a sütibe szúrt tűt üresen húzod ki, biztosan átsült. Porcukorral megszórva kínáld.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések