A borsófőzeléket elkészítheted édesen, paprikás rántással, de kerülhet bele akár krumpli is. A sokféle variáció közül erre nem lesz panasz.
Ha jól készíted a borsófőzeléket, mindenki szívesen szed belőle még egyszer. Ha a régimódi változat már unalmas, tegyél bele néhány extrát. A tejszíntől még selymesebb lesz a főzelék, a cukor pedig egyenesen kihozza a zöldborsó csodás ízét. Kínálhatod fasírttal, pörkölttel, hogy még laktatóbb legyen!
➤ 1 teáskanál ételízesítő
➤ 2 gerezd fokhagyma
➤ 2 teáskanál cukor
➤ 3 dl főzőtejszín
➤ 3 evőkanál liszt
➤ 2 evőkanál étolaj
➤ só
Öntsd fel fél liter vízzel, ízlés szerint sózd, és főzd puhára körülbelül 10-15 perc alatt. Figyelj, nehogy a borsószemek szétfőjenek. Végül a lisztet dolgozd simára a tejszínnel és kevés főzőlével, majd csorgasd a borsóhoz. Kevergetve főzd addig, amíg a főzelék kellően besűrűsödik. Még melegen, feltéttel, esetleg petrezselyemmel megszórva kínáld.
Ha jól készíted a borsófőzeléket, mindenki szívesen szed belőle még egyszer. Ha a régimódi változat már unalmas, tegyél bele néhány extrát. A tejszíntől még selymesebb lesz a főzelék, a cukor pedig egyenesen kihozza a zöldborsó csodás ízét. Kínálhatod fasírttal, pörkölttel, hogy még laktatóbb legyen!
Hozzávalók:
➤ 50 dkg zöldborsó➤ 1 teáskanál ételízesítő
➤ 2 gerezd fokhagyma
➤ 2 teáskanál cukor
➤ 3 dl főzőtejszín
➤ 3 evőkanál liszt
➤ 2 evőkanál étolaj
➤ só
Elkészítés:
Öntsd egy lábosba az olajat, majd dobd rá a zöldborsót, és kezdd el párolni. Közben többször keverd meg, majd szórd meg ételízesítővel és cukorral. Párold tovább, és pár perc múlva tedd hozzá a zúzott fokhagymát.Öntsd fel fél liter vízzel, ízlés szerint sózd, és főzd puhára körülbelül 10-15 perc alatt. Figyelj, nehogy a borsószemek szétfőjenek. Végül a lisztet dolgozd simára a tejszínnel és kevés főzőlével, majd csorgasd a borsóhoz. Kevergetve főzd addig, amíg a főzelék kellően besűrűsödik. Még melegen, feltéttel, esetleg petrezselyemmel megszórva kínáld.
0 Megjegyzések