A csirkemell minden formában nagy kedvenc. Gombával, tejszínes szósszal és kevés borral tökéletes ebéd.
Az egyszerű gomba számos ételnek ad különleges ízt, így a kicsit szárazabb csirkemellet is feldobhatod vele. A szósznak köszönhetően a hús nem szárad ki sütés közben. Ne félj a bortól sem, a fogás sokkal zamatosabb lesz tőle, főzés közben pedig elpárolog belőle az alkohol!
➤ 25 dkg gomba
➤ 3 evőkanál liszt
➤ 2 dl tejszín
➤ 2 ág kakukkfű
➤ 1 dl száraz fehérbor
➤ 1 evőkanál zsír
➤ 1 teáskanál mustár
➤ só
➤ bors
Ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, mustárral, add hozzá a bort, és párold 10 percig. Öntsd hozzá a tejszínt is, és forrald össze. Pakold vissza a csirkemelleket, és hagyd még a tűzön pár percig.
Az egyszerű gomba számos ételnek ad különleges ízt, így a kicsit szárazabb csirkemellet is feldobhatod vele. A szósznak köszönhetően a hús nem szárad ki sütés közben. Ne félj a bortól sem, a fogás sokkal zamatosabb lesz tőle, főzés közben pedig elpárolog belőle az alkohol!
Hozzávalók:
➤ 60 dkg csirkemell➤ 25 dkg gomba
➤ 3 evőkanál liszt
➤ 2 dl tejszín
➤ 2 ág kakukkfű
➤ 1 dl száraz fehérbor
➤ 1 evőkanál zsír
➤ 1 teáskanál mustár
➤ só
➤ bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd vékony szeletekre, forgasd meg a lisztben, és kevés zsíron pirítsd meg a hús mindkét oldalát körülbelül három-három perc alatt. Szedd ki, majd rakd bele az apróra vágott vöröshagymát. Amikor üvegesre sül, tedd hozzá a megpucolt, darabokra vágott gombát.Ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, mustárral, add hozzá a bort, és párold 10 percig. Öntsd hozzá a tejszínt is, és forrald össze. Pakold vissza a csirkemelleket, és hagyd még a tűzön pár percig.
0 Megjegyzések