Mennyei finomság egy fogásban! Az olasz konyha ízeit idézi a paradicsomszószban sült, mozzarellával, padlizsánnal megbolondított csirkemell.
A mediterrán ízekben nem fogsz ezúttal sem csalódni! A hús és a paradicsomszósz is kellemesen fűszeres, így igazi íz-és színkavalkádot tehetsz az asztalra. Mivel a sütőben is lesz idejük összeérni a különböző fűszereknek, a végeredmény hihetetlenül finom lesz. Stílusosan kínáld a mozzarellás, paradicsomos csirkemellet főtt tésztával!
➤ 10 dkg sonka
➤ 5 evőkanál olívaolaj
➤ 1 db padlizsán
➤ 1 db vöröshagyma
➤ 1 teáskanál bazsalikom
➤ 1 mokkáskanál kömény
➤ só
➤ bors
A paradicsomszószhoz
➤ 40 dkg darabolt paradicsom konzerv
➤ 20 dkg mozzarella
➤ 3 gerezd fokhagyma
➤ 1 teáskanál só
➤ 2 evőkanál cukor
➤ 1 ág bazsalikom
➤ 1 ág oregánó
➤ 1 késhegynyi bors
➤ 1 db babérlevél
➤ olaj
A szószhoz kevés olajon süsd a zúzott fokhagymát addig, amíg elkezd barnulni, majd rakd hozzá a paradicsomot. Fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval, babérlevéllel, cukorral, és főzd kis lángon, többször megkeverve 15-20 percig.
Sütés előtt csepegtesd le a csirkéről a pácot, majd kevés zsiradékon süsd a csirkemellek mindkét oldalát két-két percig. Rakd át a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe, tegyél rá egy szelet padlizsánt és egy szelet sonkát, öntsd rá a paradicsomos szószt, mehet rá a mozzarella, és forró sütőben süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
A mediterrán ízekben nem fogsz ezúttal sem csalódni! A hús és a paradicsomszósz is kellemesen fűszeres, így igazi íz-és színkavalkádot tehetsz az asztalra. Mivel a sütőben is lesz idejük összeérni a különböző fűszereknek, a végeredmény hihetetlenül finom lesz. Stílusosan kínáld a mozzarellás, paradicsomos csirkemellet főtt tésztával!
Hozzávalók:
➤ 60 dkg csirkemell➤ 10 dkg sonka
➤ 5 evőkanál olívaolaj
➤ 1 db padlizsán
➤ 1 db vöröshagyma
➤ 1 teáskanál bazsalikom
➤ 1 mokkáskanál kömény
➤ só
➤ bors
A paradicsomszószhoz
➤ 40 dkg darabolt paradicsom konzerv
➤ 20 dkg mozzarella
➤ 3 gerezd fokhagyma
➤ 1 teáskanál só
➤ 2 evőkanál cukor
➤ 1 ág bazsalikom
➤ 1 ág oregánó
➤ 1 késhegynyi bors
➤ 1 db babérlevél
➤ olaj
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet, és szeleteld fel. Az olajat keverd össze sóval, borssal, köménnyel, bazsalikommal, aprított vöröshagymával, és kend be vele a hússzeleteket, majd lefedve pácold egy-két órán át. Közben a padlizsánt szeleteld fel hosszában, és sózd be. Pihentesd 10 percig, majd kevés olajon süsd 10-15 percig, amíg kicsit megpuhul, és barnássá válik.A szószhoz kevés olajon süsd a zúzott fokhagymát addig, amíg elkezd barnulni, majd rakd hozzá a paradicsomot. Fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal, oregánóval, babérlevéllel, cukorral, és főzd kis lángon, többször megkeverve 15-20 percig.
Sütés előtt csepegtesd le a csirkéről a pácot, majd kevés zsiradékon süsd a csirkemellek mindkét oldalát két-két percig. Rakd át a húst kevés zsiradékkal kikent tepsibe, tegyél rá egy szelet padlizsánt és egy szelet sonkát, öntsd rá a paradicsomos szószt, mehet rá a mozzarella, és forró sütőben süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
0 Megjegyzések