Az olaszok csodás desszertje, a panna cotta még a pudingnál is lágyabb, selymesebb. Melegben jó citromosan igazi felüdülés.
A Piemontéből származó krémes desszert, a panna cotta citrommal társítva rendkívül csábító, egyszerre édes és fanyar. A könnyed desszert a zselatintól kellemesen rezgő lesz. Fontos, hogy magasabb zsírtartalmú tejszínt használj hozzá, attól jobb lesz az állaga, sőt az íze is.
Hozzávalók:
* 4 dl habtejszín
* 2 dl tej
* 15 dkg porcukor
* 1 csomag vaníliás cukor
* 2 dkg por állagú zselatin
* 2 db citrom
Elkészítés:
A tejszínt öntsd egy lábosba, add hozzá a tejet, a cukrot, a vaníliát és a citrom reszelt héját. Kis lángon melegítsd forráspontig, majd öntsd hozzá az egyik citrom levét is. Ne ijedj meg, ha a citromlé kicsit összekapja!
Kézi habverővel kevergetve főzd pár percig, amíg teljesen sima lesz az állaga, és egy kicsit besűrűsödik. Húzd le a tűzről, szórd hozzá a porzselatint, és kevergesd addig, amíg feloldódik.
A krémet töltsd formákba, majd hagyd kihűlni. Tedd a hűtőbe legalább négy-öt órára, hogy teljesen megdermedjen. A maradék citromot karikázd fel, és tálalás előtt rakd a panna cottára.
0 Megjegyzések